Finansal Yazılar

FİNANSAL OKURYAZARLIK NEDİR


Günlük iş hayatımızda yada özel hayatımızda finansal işlemlerimizi  daha bilinçli yaparak en doğru kararı almamızı sağlayacak seviyede finans bilgisine sahip olmaya finansal okuryazarlık diyebiliriz.

Günümüzde finans alanında yanıltıcı reklamlar ve pazarlama teknikleri o kadar artmış durumdaki gerek birey olarak gerekse iş dünyasının bireyleri olarak doğru tercihleri yapmakta zorlanıyoruz. Ev satın alırken hangi bankanın kredisini kullanmalıyız mesela? Yada şirketimizin yapacağı bir yatırımda neye göre karar vermeliyiz? Şirket sahibi yada üst düzey yöneticisi isek şirketimizin temel finansal tablolarını nasıl yorumlamalıyız? En önemlisi dolar kuru neden artar, tahmin etmek mümkün müdür? Faizler ne zaman yükselir, ne zaman düşer?

Bu ve benzeri soruların cevabını vermek için finans alanında çok temek kavramları ve konuları bilmek gerekir. Finans günümüzde sadece şirket yöneticilerini, iş dünyası çalışanlarını değil sıradan bir vatandaşın bile günlük hayatında önemli yere sahip.

Finansal okuryazarlık finansın temel konularına hakim olma, temel kavramlarını bilme ve gelecekle ilgili bazı öngörüler yapabilmektir. Finansal işlemlerimizde kendimiz için en doğru olacak kararı bilinçli şekilde verebilmektir.

New York Akademi olarak Türkiye genelinde bir çok finans eğitimi ve danışmanlığı yapmaktayız burdan çıkardığımız sonuçlar iş dünyasında her bireyin finansal okuryazarlık bilgisine ihtiyacı olduğu çok açıktır.

Sayfamızda Finansal Okuryazarlık eğitimimizle ilgili bilgi almanızı tavsiye ederim.

İletişim bilgilerim:

Serdar Kaya

serdkaya@gmail.com
0541 873 90 91

Yukarı Git